PERSBERICHT: Safia Minney naar Soul Salon voor boekpresentatie ‘Slave to Fashion’

< Back to News

Oprichter People Tree Safia Minney over moderne slavernij in de kledingindustrie.

 

Amsterdam, 28 juni 2017 – Safia Minney, oprichter en directeur van het duurzame modemerk People Tree, komt naar Nederland. Op zondag 9 juli presenteert ze haar nieuwe boek Slave to Fashion tijdens de modevakbeurs Soul Salon in de Westergasfabriek in Amsterdam. In haar boek onderzoekt ze modern slavery in de kledingindustrie.

 

De modevakbeurs Soul Salon staat voor future trends in fashion en retail. De toekomst van mode is onlosmakelijk verbonden met een eerlijk en duurzaam verhaal. Safia Minney is daarom de gedroomde gast tijdens het event. Als oprichter van het duurzame label People Tree, bedenker van de World Fair Trade Day en initiator van de aangrijpende documentaire The True Cost, is Minney een van ’s werelds leidende ondernemers in ethical fashion. In april presenteerde ze haar boek Slave to Fashion al in Engeland; tijdens de Soul Salon is het de beurt aan Nederland. Ze schuift aan op zondag 9 juli om 10.00 uur.

 

Slavernij in de kledingindustrie

Met Slave to Fashion wil Minney bewustzijn creëren voor hedendaagse slavernij in de modeindustrie. Zes maanden lang reisde ze door landen als Bangladesh, Cambodja en India. Aangrijpend zijn de interviews waarbij kledingarbeiders zelf aan het woord komen, en de advocaten en activisten die er alles aan doen om hen uit het web van slavernij te bevrijden. Maar Minney praatte ook met leiders van de anti-slavernijbeweging, vakbonden, vooruitstrevende bedrijven en start-ups over wat er allemaal wél kan en gebeurt. Ze hoopt daarom dat Slave to Fashion ook hoop en handvatten biedt voor de toekomst.

 

Meer duurzaamheid op de Soul Salon

De nieuwe modevakbeurs Soul Salon is anders dan vergelijkbare vakbeurzen. Met een focus op future trends presenteert de beurs de collecties van innovatieve labels, aangevuld met seminars, workshops en experiences. Duurzame en fairtrade fashion sluit naadloos aan bij deze op toekomstgerichte focus. Labels als MYOMY do goods, Miss Green, LangerChen en Mud Jeans presenteren hun collecties voor seizoen Spring-Summer 2018. Ook Po-Zu, het duurzame schoenenlabel waar Safia Minney aan verbonden is, is op de beurs aanwezig met de nieuwste collectie.

 


Over Soul Salon

Op 9 en 10 juli 2017 vindt de eerste editie plaats van de internationale modevakbeurs Soul Salon. Deze beurs richt zich specifiek op future trends, en biedt retailers inspiratie voor alle ontwikkelingen waaraan de fashion-/retailmarkt onderhevig is. Het event zal tweemaal per jaar plaatsvinden, tegelijkertijd met de Modefabriek en Amsterdam Fashion Week. Soul Salon wordt georganiseerd door het overkoepelend orgaan ‘Powering Sustainable Fashion’, initiator en eigenaar van de Dutch Sustainable Fashion Week en Dutch Retail Experience Awards, webplatform InspiringStories.nl, agentuur Goodbrandz en adviesbureau MSL Fashion Forward.

 

< Back to News