PERSBERICHT: Programma innovatieve modevakbeurs Soul Salon bekend

< Back to News

Future fashion trends vertaald naar verrassend programma dat verder gaat dan collecties

 

Amsterdam, 13 juni 2017 – Het programma voor de nieuwe modevakbeurs Soul Salon is bekend gemaakt. Op zondag 9 en maandag 10 juli presenteert de beurs een wervelwind van future fashion, digitale trends, retailinnovaties en meer. Naast collecties van vooruitstrevende modemerken zijn er verrassende events en maken spraakmakende gasten hun opwachting.

 

Tot nu toe was alleen bekend dat de nieuwe modevakbeurs Soul Salon anders dan vergelijkbare vakbeurzen zou zijn: progressieve labels die staan voor innovatie en duurzaamheid, aangevuld met seminars, workshops, shows en experiences. Vanaf nu staat het programma van 9 en 10 juli online. Opvallend is het aanbod van events, waaronder de op neuromarketing gebaseerde expeditie Shopping with your Senses, waarin een neurpsycholoog retailers meeneemt in hoe zij kunnen inspelen op de zintuigen van de consument.

 

Bijzondere gasten

Safia Minney, oprichter van het prijswinnende duurzame label People Tree, presenteert haar nieuwste boek Slave to Fashion. Minney is één van ’s werelds leidende figuren in social entrepreneurship en bekend van onder anderen de documentaire The True Cost en de World Fair Trade Day. Ook trendwatcher Truus Dokter staat op de lijst van inspirerende sprekers.

 

Niet alleen fashion

Naast de op mode gerichte onderdelen, zijn er originele toevoegingen aan het programma gedaan. Oprichter Cécile Scheele: “Uniek zijn de informatieve ontbijt- en lunchsessies met 3D-geprinte maaltijden. Ook de personeelstraining Staff of the Future, waar we retailers en hun personeel meenemen in de toekomst van sales zal tot veel eyeopeners leiden.” In het programma zit ook een pitch competition. Bij Meet The Start-up kunnen retailers kennismaken met Startups die hun nieuwe fashion innovatie laten zien aan vakmensen. Onze Startup-partner MSL Fashion Forward neemt elke dag 3 verschillende Startups mee. Zij pitchen hun idee of merk voor de retailsector.

 

Aanwezige merken

Je zou haast vergeten dat de modevakbeurs ook bijzondere modemerken vertegenwoordigt. Nog niet alle merken zijn bekend, maar de Soul Salon geeft wel vast een inkijkje in de aanwezige labels. De beurs zal circa 60 vooruitstrevende merken presenteren.

 


Over Soul Salon

Op 9 en 10 juli 2017 vindt de eerste editie plaats van de internationale modevakbeurs Soul Salon. Deze beurs richt zich specifiek op future trends, en biedt retailers inspiratie voor alle ontwikkelingen waaraan de fashion-/retailmarkt onderhevig is. Het event zal tweemaal per jaar gaan plaatsvinden, tegelijkertijd met de Modefabriek en Amsterdam Fashion Week. Soul Salon wordt georganiseerd door het overkoepelend orgaan ‘Powering Sustainable Fashion’, initiator en eigenaar van de Dutch Sustainable Fashion Week en Dutch Retail Experience Awards, webplatform InspiringStories.nl, agentuur Goodbrandz en adviesbureau MSL Fashion Forward.

 

< Back to News